טיגון בשמן זית



שאלה: האם מותר לטגן בשמן זית?

האמונה שלא בריא לטגן בשמן זית היא שגויה, ההיפך הוא הנכון, שמן זית איכותי (לפחות דרגת כתית) מעולה לטיגון, וטוב יותר אפילו מהשמנים הנמצאים בשימוש באופן יותר רווח.
שמן הזית האיכותי פחות רגיש ליצירת חומרים מסוכנים בעת הטיגון מכמה טעמים:

  1. נקודת העישון שלו גבוהה יותר ממרבית השמנים וקשה מאוד לשרוף אותו.
  2. השמן מכיל באופן טיבעי כמות גבוהה מאוד של נוגדי חימצון וויטמין E המגינים עליו.
  3. מחקרים חדשים אף מראים שבעת הטיגון בשמן זית חלק מנוגדי החמצון והחומרים הטובים נספגים לתוך המזון המטוגן ובכך יש תועלת נוספת למשתמש בעת האכילה.

לסיכום:  שמן זית מאיכות כתית ומעלה מעולה לטיגון. (יתכן והאזהרות לגבי טיגון בשמן זית נובעות לשימוש בשמנים זולים ולא איכותיים).

חזרה