דיאטת סאות'- ביץ'


מאת: נירה אולנד - דיאטנית קלינית

מבוססת על ספרו של ד"ר ארתור אגטסטון, קרדיולוג אמריקאי.

עקרונות:
משלבת הגבלת פחמימות לשבועיים, והוספת פחמימות בהמשך עם דגש על אינדקס גליקמי נמוך. כמו כן הקפדה על מקורות לחומצות שומן אומגה 3 (למשל אכילת דגי ים 3-2 פעמים בשבוע לפחות, הוספת אגוזי מלך לתפריט), דגש על בשרים וגבינות דלי שומן. מעבר לשבועיים הראשונים - ניתנת לאימוץ כאורח חיים.


ארוחה לדוגמא:
סטייק סלמון בגריל עם שעועית ירוקה ומעט שמן זית, סלט ירוק ותפוח אדמה קטן אפוי על קליפתו.


מידע  מדעי:
מחקר על  נבדקים המטופלים בקליניקה מטבולית, בעלי תסמונת מטבולית , או דיסליפידמיה אתרוגנית ( LDL-Cholesterol וטריגליצרידים  גבוהים, HDL - הכולסטרול ה"טוב" נמוך), לאו דווקא שמנים. גיל ממוצע 66 , 73% גברים.  חלק מהנבדקים לקחו סטטינים (תרופות לטפול ברמות גבוהות של שומני הדם), אך במחקר השתתפו רק אלו שנטלו סטטינים כבר תקופה ארוכה ושהמינון לא שונה בתקופת המחקר או קרוב לפניה.
הנבדקים קיבלו תפריט דל פחמימות (פחות מ20% ליום). התוצאות הראו  ירידות מרשימות בכל מדדי הדיסליפידמיה: כולסטרול כללי, LDL רגיל וקטן, טריגליצרידים, ועליה של 13% ב - HDL-cholesterol . מסקנת החוקרים היא כי הגבלת פחמימות מומלצת לשיפור מדדי התסמונת המטבולית .
בהשוואה תזונתית בין דיאטות שונות דיאטת סאות'-ביץ' הגיעה למקום הגבוה ביותר מבין הדיאטות דלות הפחמימות.


יתרונות:
עוקבת אחר ההמלצות הרפואיות המקובלות כיום  לתזונה לבריאות הלב וכלי הדם.
 
חסרונות:
עלולה להיות יקרה, הגבלת הפחמימות בתחילת הדיאטה קשה ועלולה לגרום לכאבי ראש, בחילות, חולשה, עייפות באופן זמני.

למי יכולה להתאים:
לבריאים. כמו כן מתאימה לחולי לב וכלי דם, בעלי כולסטרול או שומנים בדם (טריגליצרידים) גבוהים, לסוכרתיים, בעלי תסמונת מטבולית.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.