אשלגן
מצוי במזונות מן החי וכן במזונות מן הצומח.
מזונות עשירים באשלגן הם:
בשרים ודגים: בשר בקר, עוף, דגים
פירות: בננה, משמש, מלון, ענבים, שסק, תמרים, תאנים, פירות יבשים, אנונה, קיווי, רימון, מנגו
ירקות: גזר חי, ארטישוק, כרוב ניצנים, כרוב עלים, קולורבי, פטרוזיליה, פטריות, אספרגוס, כרובית, תרד, עגבניות, דלורית, סלרי
פחמימות וקיטניות: ערמונים, פול מבושל, מוצרי סויה, שעועית לבנה, תפוחי אדמה, בטטות, חומוס, חיטה מלאה ומוצריה
שומנים: אבוקדו, גרעינים, בוטנים שקדים ואגוזים (בתנאי שאין בהם מלח), חמאת בוטנים, טחינה, שומשום
חלב ומוצריו: אבקת חלב, גבינות צהובות
שונות: קקאו, שוקולד חלב ומריר, חילבה, קטשופ, אבקת קקאו, רסק עגבניות.
בטבלה הבאה מפורטת תכולת האשלגן במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
עלי סלק
|
1/2 ספל מבושל
|
650
|
תפוח אדמה
|
בינוני אפוי (130 גרם)
|
545
|
פריכיות אורז
|
3 יחידות
|
500
|
מלון
|
1 ספל
|
495
|
ערמונים
|
10 יחידות
|
475
|
בננה
|
1 יחידה בינוני
|
450
|
תפוח אדמה
|
בינוני מבושל (130 גרם)
|
445
|
דלורית
|
1/2 ספל מבושל
|
415
|
רימון
|
1 יחידה בינוני
|
400
|
שעועית לבנה
|
1/2 ספל מבושל
|
390
|
שוקולד חלב
|
100 גרם
|
370
|
עדשים
|
1/2 ספל מבושל
|
365
|
אבוקדו
|
2 כפות
|
360
|
אפונה יבשה
|
1/2 ספל מבושל
|
355
|
שוקו
|
1 כוס
|
340
|
מנגו
|
1 יחידה קטן
|
325
|
משמש טרי
|
3 יחידות
|
315
|
לבן/יוגורט 3%
|
200 מ"ל
|
310
|
חלב ניגר/ריוויון
|
1 כוס
|
300
|
חלב סויה
|
1 כוס
|
300
|
יוגורט סויה
|
150 מ"ל
|
300
|
עגבניה טריה
|
יחידה קטנה
|
300
|
שוקולד מריר
|
100 גרם
|
290
|
שוקולד לבן
|
100 גרם
|
285
|
בטטה
|
בינונית מבושלת
|
280
|
פטריות טריות
|
1/2 ספל מבושל
|
275
|
צימוקים
|
1/4 ספל
|
275
|
אפרסמון
|
1 יחידה בינוני
|
270
|
גויאבה
|
1 יחידה בינוני
|
255
|
שמנת חמוצה
|
200 מ"ל
|
250
|
קיווי
|
1 יחידה בינוני
|
250
|
חומוס גרגירים
|
1/2 ספל מבושל
|
240
|
תפוז
|
1 יחידה בינוני
|
240
|
ברוקולי טרי
|
1/2 ספל מבושל
|
225
|
אפונה קפואה
|
3/4 ספל מבושל
|
200
|
אגוזי אלסר
|
22 יחידות
|
200
|
כרובית טריה
|
1/2 ספל מבושל
|
200
|
תירס קפוא
|
1/2 כוס מבושל
|
190
|
שניצל דמוי בשר מן הצומח (סויה)
|
1/2 יחידה
|
180
|
גזר טרי
|
1/2 ספל מבושל
|
180
|
קישוא
|
1/2 ספל מבושל
|
175
|
אבטיח
|
1 ספל
|
175
|
מעדן וניל
|
150 מ"ל
|
170
|
אגוזי קשיו
|
19 חצאים
|
170
|
אגס
|
1 יחידה בינוני
|
170
|
אפרסק
|
1 יחידה בינוני
|
170
|
דגני בוקר ברנפלקס
|
2/3 כוס
|
160
|
תירס קלח
|
1/2 כוס מבושל
|
160
|
שניצל תירס
|
1 יחידה
|
160
|
רסק עגבניות
|
1 כף
|
160
|
תפוח עץ
|
1 יחידה בינוני
|
160
|
פלפל אדום טרי
|
קטן
|
155
|
קינואה
|
20 גרם לא מבושל
|
150
|
סלט חומוס
|
100 גרם
|
150
|
ענבים
|
15 יחידות
|
150
|
שקדים
|
20 יחידות
|
140
|
טופו קשה
|
50 גרם
|
120
|
סלט טחינה מוכן
|
4 כפות
|
115
|
אגוזי מלך
|
15 חצאים
|
100
|
אגוזי פקאן
|
21 חצאים
|
85
|
אורז חום
|
3/4 כוס מבושל
|
80
|
כוסמת
|
1/2 כוס מבושל
|
75
|
לחם מחיטה מלאה
|
1 פרוסה
|
70
|
נקניקיה דמוית בשר מן הצומח (סויה)
|
1 יחידה
|
70
|
שיבולת שועל
|
1/2 כוס מבושל
|
65
|
בורגול
|
1/2 כוס מבושל
|
60
|
פופקורן בשמן
|
2.5 כוסות
|
60
|
לחם אחיד
|
1 פרוסה
|
50
|
לחם שיפון
|
1 פרוסה
|
50
|
עוגיות סנדוויץ
|
5 יחידות
|
50
|
גריסי פנינה
|
1/2 כוס מבושל
|
40
|
אטריות
|
1/2 כוס מבושל
|
עד 35
|
לחם לבן
|
1 פרוסה
|
עד 35
|
סולת
|
1/2 כוס מבושל
|
עד 35
|
פתיתים
|
1/2 כוס מבושל
|
עד 35
|
אורז לבן
|
3/4 כוס מבושל
|
עד 35
|
חזרה