שום



שום – Garlic

שם בוטני

 

Allium Sativum

 

החלק בצמח שבו משתמשים

 

פקעת

 

מרכיבים פעילים

 

Allicin

 

תכונות ידועות

 

בעל פעילות נוגדת חמצון חזקה

נוגד היצמדות טסיות דם

 

יישומים ידועים

 

ברפואה עממית

ניקוי וחיטוי דם

הגנה מפני פרזיטים במערכת העיכול

סיוע לעיכול

ברפואה משלימה

איזון רמות של כולסטרול ושומנים בדם

הורדת הסיכון למחלות לב

איזון לחץ דם

הורדת הסיכון לטרשת העורקים

הורדת הסיכון לסוגי סרטן במערכת העיכול 

 

ניתן לצריכה

 

במזון – שיני שום טרי

תוסף תזונה – טבליות / כמוסות

 

אופן השימוש

 המומלץ

 

במזון – בישול/תיבול מזון/אכילת שום טרי

כתוסף תזונה – בליעה עם מעט מים בזמן הארוחה

 

כמות יומית מומלצת למבוגר שנבדקה במחקרים

 

2-1 שיני שום ליום (5-2 גר' ליום)

או

1200-400 מ"ג ליום, בריכוז 1.3% מחולקים לשלוש מנות

 

התוויות נגד

 

לא לצרוך לפני ניתוח

לא לצרוך כשידוע על קיום דימום פנימי או חיצוני

לא לצרוך בשילוב עם תרופות המשמשות לדילול דם (כגון Warfarin)

לא לצרוך בשילוב עם Chlorzoxazone לכאבי שרירים

 

 

*     ההתוויות מיועדות לאנשים בריאים. לפני נטילת תוסף כלשהו יש להתייעץ עם רופא.

*    יש להקפיד לצרוך אך ורק תוספים שיוצרו בתנאים מוקפדים ומחברות ידועות ואמינות, בעלות תקן GMP או תקן איכות דומה.

*       לכל תוסף עלולות להיות תופעות לוואי. יש לבדוק היטב בעלון לצרכן.

*       כמות יומית מומלצת: על פי הוראות היצרן.

*       לילדים אין התוויה לצריכה יומית.

מקורות