אכילת שום



שאלה: למה כדאי לאכול שום?

מחקרים קלינים רבים בחנו את ההשפעה של צריכת שום על רמות השומנים בדם. מרבית המחקרים בוצעו על אוכלוסיה קטנה (פחות מ- 100 נבדקים) ולא הראו יתרונות משמעותיים. ממצאים עדכניים מראים שיפור בערכי הכולסטרול הכללי, LDL cholesterol (המכונה "הכולסטרול הרע") וטריגלצרידים בטווח הקצר (12-4 שבועות) אולם לא ברור אם השפעה זו נשמרת גם לאחר 20 שבועות. בנוסף, שום נמצא כמסייע בהורדת לחץ דם, מעכב היצמדות של טסיות הדם ולכן יכול לשמש כנוגד קרישה יעיל, וכמובן בעל יכולת אנטי חמצונית. לדוגמא, במחקר שנערך במטופלים בעלי טרשת עורקים בני 80-50 שנים, נמצא שצריכת תוסף שום במינון 900 מ"ג מוריד את שיעור יצירת הרובד הטרשתי ב- 5%-18%.

חזרה