שגרון (Rheumatoid Arthritis)



מחלה דלקתית כרונית של המפרקים. מופיעה בעיקר במרפקים, ברכיים, כפות הידיים ובמפרקים אחרים בגוף.
 
גורמי השגרון
 
הגורמים המדויקים למחלה זו אינם ברורים עדיין. בין הגורמים המשוערים הם:
  • פעולה אוטואימונית של מערכת החיסון
  • נטייה גנטית
  • תזונה לקויה 
תסמיני השגרון
 
  • כאבים במפרקים הפגועים
  • נוקשות המפרקים ופגיעה בתנועתיות שלהם
  • נפיחות ואודם במפרקים הפגועים
  • שינויים בפעולת מערכת העיכול 
אוכלוסיות חשופות/פגיעות במיוחד לשגרון
 
  • מחלת השגרון שכיחה יותר בקשב נשים באשר בקרב גברים. 
טיפול תזונתי מומלץ
 
  • מומלץ לצרוך תזונה דלת שומן, בעיקר יש לצמצם צריכת שומן מן החי.
  • מומלץ לצרוך תזונה עשירה בפירות, ירקות, אגוזים, זרעים וקטניות, ופחות מזונות מן החי.
  • אם קיימת רגישות לסוגי מזון מסוימים (כמו למשל חלב, לחם, שמרים) מומלץ להימנע מצריכתם. 
תוספים תזונתיים מומלצים
 
  • ויטמין E ואנטיאוקסידנטים - בשל יעילותם במניעת נזק חימצוני לרקמות, עשויים גם לסייע בשימור רקמות המפרקים והאטת התקדמות המחלה.
  • אומגה 3 – מסייע בהפחתת הדלקת ובהקלה על תסמיני המחלה.
  • ויטמין B5 – מחקרים מצאו שרמתו נמוכה בחולי השגרון ושמתן תוסף יומי שלו מסייע בשיפור תנועתיות המפרקים ובהפחתת הכאב.
  • סלניום - מחקרים מצאו שרמתו נמוכה בחולי השגרון ושמתן תוסף יומי שלו מסייע בהפחתת התגובה הדלקתית ובהפחתת הכאב.
המלצות נוספות
 
  • מומלצת פעילות גופנית מתונה תחח פיקוח רפואי.

 

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים