תיבול המזון לתינוק



בשנתיים הראשונות לחיים, רצוי למעט בתיבול המזונות במלח ואבקות מרק ולצמצם ככל הניתן חשיפה לחטיפים מלוחים (כגון חטיפי בוטנים ותירס). קיימות ראיות מסוימות המצביעות על השפעת חשיפה מוקדמת לנתרן על עליה קטנה בלחץ הדם הסיסטולי בגיל מאוחר יותר. נמצא שתוספת רבה מדי של תבלינים תשנה את טעמי היסוד של המזונות, ואין בה כל תועלת תזונתית לגדילת התינוק. לשיפור טעמם של המזונות כדאי להעדיף שימוש בעשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, שמיר וכדומה).

לקריאת עדכון לשנת 2010

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים