מומלץ להימנע ממתן חלב פרה לתינוק עד גיל שנה. הערכים התזונתיים של חלב פרה שונים מאלה של חלב אם. בחלב פרה מפוסטר אין אימונו-גלובולינים ופקטורים חשובים של גדילה המצויים בחלב אם. יש בו יותר חלבונים ומינרלים (כגון: סידן, זרחן, נתרן, כלור ואשלגן) וכמות נמוכה יותר של חומצות שומן חיוניות (לינולאית ו-a לינולנית), אבץ, ויטמין C וניאצין בהשוואה לחלב אם. בשל תכולת חלבון ומינרלים גבוהה יותר, קיימת העמסה גדולה יותר על הכליות. בנוסף לכך, קיים חשש לאלרגיה לחלבון חלב פרה שעלול להתבטא בדימום איטי במערכת העיכול שיגרור מצב של רמת המוגלובין נמוכה או אנמיה. חלב פרה גם מכיל פחות ברזל בהשוואה לחלב אם וזמינותו נמוכה יותר. לאור כל האמור לעיל, המלצת משרד הבריאות היא לא לתת חלב פרה לתינוק עד גיל שנה, כאשר המדובר בעיקר על חלב ניגר. לעומת זאת, מגיל תשעה חודשים ניתן לחשוף את התינוק למעדני חלב, יוגורט וגבינות מחלב פרה. כאשר אין חשד לאלרגיה לחלבון חלב פרה, יינתן חלב ניגר מגיל שנה ואילך, ואז מהווה החלב מקור חשוב בתזונת התינוק. יש לתת לתינוק חלב פרה המכיל 3% שומן ויותר עד גיל שנתיים. אין לתת חלב דל שומן לתינוקות.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.