אם בעבר דיאטות ומאמצים לשמירה על משקל הגוף ומניעת השמנה היו נחלתן של הנשים בלבד, הרי שהיום הגברים יותר מודעים להופעתם החיצונית, לחשיבות שבשמירה על משקל הגוף, ולאכילה שקשורה בסיכון לתחלואה כרונית (סוכרת, מחלות לב וכלי דם). יחד עם זאת, באופן כללי ניתן לומר שאורח החיים של הגברים כיום פחות פעיל משהיה בעבר. אם בעבר היו הגברים עוסקים בעבודות פיזיות, הרי שכיום, חלק גדול יותר של אוכלוסיית הגברים עוסק בעבודות משרד (עריכת דין, שיווק, ניהול, מחשבים וכדומה), ומוציא פחות אנרגיה מבעבר.
לפי סקר מצב בריאות ותזונה בישראל, 2001-1999, אחוז הלוקים בעודף משקל בקרב גברים (גילאי 64-25), גבוה מאשר בקרב נשים, כמעט בכל קבוצות הגיל. למעשה בממוצע, כ- 46% מאוכלוסיית הגברים הנשאלים, סובלים מעודף משקל (30>25≤BMI), כאשר 19.9% מהנשאלים סובלים מהשמנה (BMI≥30). עוד עולה מנתוני הסקר כי בממוצע כ- 14% מהגברים הנשאלים מבצעים דיאטה לשמירה על משקל הגוף או להפחתת משקל, לעומת כ- 25% מהנשים.
מחקרים רבים מראים כי עודף משקל גוף לאורך זמן נמצא כקשור בסיכון גבוה יותר לתחלואה של יתר לחץ דם, סוכרת, עודף שומנים בדם (כולסטרול, טריגלצרידים, LDL-Cholesterol), מחלות לב וכלי דם וסרטן. על מנת להשיג משקל גוף תקין ויתרה מזאת, כדי לשמרו לטווח ארוך, כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי טווח המשקל הרצוי וכך להשיג ערך BMI בטווח הנורמה.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.