מאת: הדס רגב - טוביאס, דיאטנית קלינית
לתזונה תפקיד מפתח בבריאות ובחולי. בדרכו לאורך החיים משתנים צרכיו של האדם כאשר בכל גיל עליו לספק דרישות הגוף מחד ולא להפריז מאידך. תזונה בגיל המבוגר מחייבת לבחון את השינויים הגופניים, החברתיים, הכלכליים והנפשיים ולהיות מותאמת להם. יש לעודד לצריכה מגוונת של המזון, לשימוש בשיטות בישול השומרות על ערכם התזונתי של רכיבי התזונה, להציע אכילה בחברה הידועה כמשפרת את התיאבון, להתאים את המרקמים לצרכים האישיים, לדאוג לצלחת לא עמוסה מדי ולהשלמות תזונתיות, לאחר התייעצות עם אנשי מקצוע מתחום הבריאות.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.