תזונת תינוקות בהתאם להתפתחות



שני מונחים, "גדילה" ו"התפתחות", מלווים את התינוק בשנתיים הראשונות לחייו. המונח "גדילה" מתייחס לשינויים החלים במדדים של משקל, גובה והיקף ראש. לעומת זאת, המונח "התפתחות" מתייחס להבשלה של מערכות, רכישת מיומנויות ולמידה.
 
תזונת התינוק בשנתיים הראשונות לחיים משתנה בהתאם לקצב ההתפתחות האישי של כל תינוק. במהלך השנה הראשונה לחיים, פה התינוק מתפתח וכך מתאפשר מעבר מצריכת מזון נוזלי שדורש יניקה ובליעה בלבד לצריכת מזון מוצק שדורש גם לעיסה. במקביל, מערכת העיכול, אשר איננה בשלה בעת לידת התינוק, מתפתחת ומאפשרת עיבוד ועיכול לא רק של מזון נוזלי (חלב אם או תרכובת מזון לתינוקות), אלא גם של מזון "מוצק משלים" כדוגמת ירקות, פירות, בשרים, דגנים ועוד.
 
התפתחות המח ממשיכה לאחר הלידה, עד גיל שנתיים, וקשורה בהבשלה של מערכות נוספות. בנוסף לבשלות הפיזיולוגית, חלה בזמן זה גם התפתחות מוטורית, רגשית וחברתית מואצת. תהליך זה מתאפיין בכך שיש מעבר בין האכלת התינוק על ידי המטפלים (הורים, סבתא, מטפלת), למצב שבו הוא מסוגל לאכול את מזונותיו בעצמו. התינוק לומד לאחוז בכלי אוכל, לקחת מזון באצבעותיו והוא מגיב בקולות, הבעות פנים ותנועות ידיים למזון המוצג לו בשעת הארוחה.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים