גיל המעבר - לא רק לנשים



מהו גיל המעבר ובאיזה גיל הוא קורה - 35? 40? 45? 50? התשובה לא לגמרי ברורה. נראה שגיל המעבר הוא שלב בחיי האדם, גבר או אישה, שבו מתחוללים שינויים הורמונליים שמובילים לשינויים פיזיולוגיים ונפשיים. מועד התרחשות שינויים אלה הוא אינדיוידואלי.
השינויים החלים בגופו ונפשו של הגבר בגיל המעבר מיוחסים לירידה ברמות הורמון הטסטוסטרון. ירידה איטית, הדרגתית ומתמשכת המתחילה בדרך כלל בסביבות הגילאים 40-35 וממשיכה בדרך כלל עד גיל 75. זאת בשונה מגיל המעבר אצל נשים שאצלן הירידה ברמות ההורמונליות מהירה וקיצונית יותר. אצל גברים גם הפוריות נשמרת עד גיל מבוגר.
הסימפטומים הנלווים לירידה ברמות ההורמון הגברי טסטוסטרון כוללים ירידה בצפיפות העצם וסיכון מוגבר לאוסטאופורוזיס, שינויים בקצב חילוף החומרים בגוף, דלדול של מסת השריר לצד עלייה במסת השומן, שינויים במצב הרוח, ירידה בחיוניות, נטייה לעייפות ועוד. גם הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית היא חלק מהתופעות המטרידות המיוחסות לגיל זה, עם האי נעימות הנלווית לה.
 
מחקר שנערך בקרב כ- 4700 גברים אצנים גילה שלאחר גיל 50 ישנה עלייה בלתי נמנעת בהיקף המותניים. העלייה בהיקף המותן קשורה גם בעלייה ברקמת השומן הבטני, הקשורה לסיכון גבוה יותר לרמות כולסטרול גבוהות, לחץ דם גבוה, סכרת ומחלות לב.
העלייה בהיקף המותניים מתונה יותר אצל המבצעים פעילות גופנית באופן סדיר מאשר אצל אלה שאינם עושים זאת.
החדשות הטובות הן שבאמצעות שמירה על אורח חיים פעיל, תזונה מאוזנת וטיפול תרופתי מתאים בסימפטומים שפורטו לעיל, ניתן לשמור על איכות חיים גבוהה ו"לשרוד" את גיל המעבר.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

תזונת תינוקות
תזונת ילדים
תזונת מתבגרים
תזונת נשים
תזונת גברים
תזונה לגיל השלישי
תזונה ייעודית
תפריטים לדוגמה
מאמרים