משפחה של חומרים הנפוצים מאוד בצמחים ומצויים בכל חלקי הצמח, כולל בשורש, בפירות, באבקת הפרחים ועוד. חלקם מופיעים כפיגמנטים ותורמים למגוון הצבעים בטבע (צהוב, אדום) וחלקם חסרי צבע. המשפחה כוללת בתוכה מספר קבוצות וביניהן איזופלבנואידים, אנתוציאנידים, פלבונים ועוד.
אחד המקורות החשובים לפלבנואידים הוא קליפת הענבים, שמהם מכינים את היין האדום (ביין לבן מוציאים את קליפת הענבים בזמן ההכנה ולכן יש בו פחות פלבנואידים). פלבנואידים מצויים גם במיץ רימונים, בתה, בבצל, בשורש צמח הליקוריש.
לביופלבנואידים מיוחסים יתרונות בריאותיים רבים:
קיימות עדויות ממחקרים אפידמיולוגיים (של אוכלוסיות) שלפלבנואידים יש פעילות נוגדת חימצון ושתזונה עשירה בפלבנואידים נמצאת בהתאמה הפוכה לתחלואה ותמותה ממחלות לב. עוד נמצא כי לפלבנואידים יכולת להגן על שלמות וגמישות כלי הדם, הם בעלי תכונות אנטי דלקתיות, מסייעים במניעת מספר מחלות ממאירות וכן פועלים להגנת העין מפני התפתחות קטאראקט.