ויטמין B5 במזון



ויטמין B5 – חומצה פנטותנית

 

בכבד, שמרים וסלמון מצויות רמות גבוהות של הויטמין B5. כמו כן מצוי בירקות, בשר, מוצרי חלב, ביצים ודגנים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

כבד בקר מבושל

100 גרם

7

140.0

140.0

175.0

גרעיני חמנייה

1/4 ספל

2.3

46.0

46.0

57.5

יוגורט דל שומן

1 ספל

1.3

26.0

26.0

32.5

סלמון, אפוי

100 גרם

0.7

14.0

14.0

17.5

ירכיים עוף

100 גרם

1.3

26.0

26.0

32.5

תירס מבושל

1 ספל

0.25

5.0

5.0

6.3

תפו"א אפוי

1 ספל

1.4

28.0

28.0

35.0

ביצה, מבושלת

1 גדולה

0.6

12.0

12.0

15.0


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.

חזרה