ויטמין B5 – חומצה פנטותנית
בכבד, שמרים וסלמון מצויות רמות גבוהות של הויטמין B5. כמו כן מצוי בירקות, בשר, מוצרי חלב, ביצים ודגנים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד בקר מבושל
|
100 גרם
|
7
|
140.0
|
140.0
|
175.0
|
גרעיני חמנייה
|
1/4 ספל
|
2.3
|
46.0
|
46.0
|
57.5
|
יוגורט דל שומן
|
1 ספל
|
1.3
|
26.0
|
26.0
|
32.5
|
סלמון, אפוי
|
100 גרם
|
0.7
|
14.0
|
14.0
|
17.5
|
ירכיים עוף
|
100 גרם
|
1.3
|
26.0
|
26.0
|
32.5
|
תירס מבושל
|
1 ספל
|
0.25
|
5.0
|
5.0
|
6.3
|
תפו"א אפוי
|
1 ספל
|
1.4
|
28.0
|
28.0
|
35.0
|
ביצה, מבושלת
|
1 גדולה
|
0.6
|
12.0
|
12.0
|
15.0
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.
חזרה