ויטמין B6 – פירידוקסין
ויטמין B6 נפוץ במזונות מן החי ומן הצומח. בשר, עוף, דגים, אגוזים, דגנים מלאים ופירות מהווים מקורות מזון טובים לויטמין זה. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
2
|
153.8
|
153.8
|
200.0
|
כבד בקר מבושל
|
100 גרם
|
1
|
76.9
|
76.9
|
100.0
|
גרגרי חומוס, משומרים
|
1 ספל
|
1.13
|
86.9
|
86.9
|
113.0
|
תפו"א מבושל
|
1 ספל
|
0.73
|
56.2
|
56.2
|
73.0
|
בננה
|
1 ספל
|
0.55
|
42.3
|
42.3
|
55.0
|
אבוקדו
|
1 בינוני
|
0.48
|
36.9
|
36.9
|
48.0
|
דג הליבוט (פוטית) מבושל
|
100 גרם
|
0.4
|
30.8
|
30.8
|
40.0
|
בטטה
|
1/2 ספל
|
0.3
|
23.1
|
23.1
|
30.0
|
אורז מלא, מבושל
|
1 ספל
|
0.28
|
21.5
|
21.5
|
28.0
|
כרובית מבושלת
|
1 ספל
|
0.2
|
15.4
|
15.4
|
20.0
|
טונה משומרת במים
|
85 גרם
|
0.18
|
13.8
|
13.8
|
18.0
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 50-19,גברים בגילאים 50-14.
חזרה