ויטמין B6 במזון



ויטמין B6 – פירידוקסין

 

ויטמין B6 נפוץ במזונות מן החי ומן הצומח. בשר, עוף, דגים, אגוזים, דגנים מלאים ופירות מהווים מקורות מזון טובים לויטמין זה. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

דגני בוקר מועשרים

1 ספל

2

153.8

153.8

200.0

כבד בקר מבושל

100 גרם

1

76.9

76.9

100.0

גרגרי חומוס, משומרים

1 ספל

1.13

86.9

86.9

113.0

תפו"א מבושל

1 ספל

0.73

56.2

56.2

73.0

בננה

1 ספל

0.55

42.3

42.3

55.0

אבוקדו

1 בינוני

0.48

36.9

36.9

48.0

דג הליבוט (פוטית) מבושל

100 גרם

0.4

30.8

30.8

40.0

בטטה

1/2 ספל

0.3

23.1

23.1

30.0

אורז מלא, מבושל

1 ספל

0.28

21.5

21.5

28.0

כרובית מבושלת

1 ספל

0.2

15.4

15.4

20.0

טונה משומרת במים

85 גרם

0.18

13.8

13.8

18.0


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 50-19,גברים בגילאים 50-14.

חזרה