ויטמין B9– חומצה פולית/ פולאט
ויטמין B9 נמצא בירקות עליים ירוקים כהים, בבשר אדום וחלקים פנימיים, דגנים מלאים ומועשרים ובקטניות. מוצרי חלב ומיץ תפוזים מכילים גם את ויטמין זה אם כי ברמה נמוכה יותר. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מק"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד בקר מבושל
|
100 גרם
|
260
|
65.0
|
65.0
|
86.7
|
כבד עוף מבושל
|
100 גרם
|
578
|
144.5
|
144.5
|
192.7
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
222
|
55.5
|
55.5
|
74.0
|
חומוס מבושל
|
1 ספל
|
282
|
70.5
|
70.5
|
94.0
|
שעועית מבושלת
|
1/2 ספל
|
147
|
36.8
|
36.8
|
49.0
|
ברוקולי מבושל
|
1 ספל
|
168
|
42.0
|
42.0
|
56.0
|
תרד מבושל
|
1 ספל
|
263
|
65.8
|
65.8
|
87.7
|
פסטה מבושלת
|
1/2 ספל
|
98
|
24.5
|
24.5
|
32.7
|
מיץ תפוזים סחוט
|
1 ספל
|
54
|
13.5
|
13.5
|
18.0
|
ביצה
|
1 גדולה
|
24
|
6.0
|
6.0
|
8.0
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.
חזרה