ויטמין B9 במזון



ויטמין B9– חומצה פולית/ פולאט

 

ויטמין B9 נמצא בירקות עליים ירוקים כהים, בבשר אדום וחלקים פנימיים, דגנים מלאים ומועשרים  ובקטניות. מוצרי חלב ומיץ תפוזים מכילים גם את ויטמין זה אם כי ברמה נמוכה יותר. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מק"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

כבד בקר מבושל

100 גרם   

260

65.0

65.0

86.7

כבד עוף מבושל

100 גרם

578

144.5

144.5

192.7

דגני בוקר  מועשרים

1 ספל

222

55.5

55.5

74.0

חומוס מבושל

 1 ספל

282

70.5

70.5

94.0

שעועית  מבושלת

1/2 ספל

147

36.8

36.8

49.0

ברוקולי מבושל

1 ספל

168

42.0

42.0

56.0

תרד מבושל

1 ספל

263

65.8

65.8

87.7

פסטה מבושלת

1/2 ספל

98

24.5

24.5

32.7

מיץ תפוזים סחוט

1 ספל

54

13.5

13.5

18.0

ביצה

1 גדולה

24

6.0

6.0

8.0


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.

חזרה