ויטמין B12 – קובלמין
ויטמין B12 מצוי בעיקר במזונות מן החי – בשר, איברים פנימיים, דגים וביצים. למרות זאת ישנם מספר מוצרי חלב ודגנים מועשרים המכילים ויטמין זה כמקור לצריכתו בדיאטה צמחונית. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מק"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד בקר, מבושל
|
100 גרם
|
83
|
3458.3
|
3458.3
|
4611.1
|
כבד עוף, מבושל
|
100 גרם
|
17
|
708.3
|
708.3
|
944.4
|
דג סלמון, אפוי
|
100 גרם
|
6
|
375.0
|
375.0
|
500.0
|
דג פורל, אפוי
|
100 גרם
|
5
|
175.0
|
175.0
|
233.3
|
הרינג, כבוש
|
100 גרם
|
3.8
|
137.5
|
137.5
|
183.3
|
חלב סויה
|
1 ספל
|
3
|
125.0
|
125.0
|
166.7
|
טונה בהירה, משומרת במים
|
100 גרם
|
3
|
105.8
|
105.8
|
141.1
|
יוגורט דל שומן
|
1 ספל
|
1.4
|
58.3
|
58.3
|
77.8
|
ביצה, מבושלת
|
1 גדולה
|
0.5
|
20.8
|
20.8
|
27.8
|
אטריות ביצים, מבושלות
|
1 ספל
|
0.14
|
5.8
|
5.8
|
7.8
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.
חזרה