ויטמין B12 במזון



ויטמין B12 – קובלמין

 

ויטמין B12 מצוי בעיקר במזונות מן החי – בשר, איברים פנימיים, דגים וביצים. למרות זאת ישנם מספר מוצרי חלב ודגנים מועשרים המכילים ויטמין זה כמקור לצריכתו בדיאטה צמחונית. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מק"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

כבד בקר, מבושל

100 גרם

83

3458.3

3458.3

4611.1

כבד עוף, מבושל

100 גרם

17

708.3

708.3

944.4

דג סלמון, אפוי

100 גרם

6

375.0

375.0

500.0

דג פורל, אפוי

100 גרם

5

175.0

175.0

233.3

הרינג, כבוש

100 גרם

3.8

137.5

137.5

183.3

חלב סויה

1 ספל

3

125.0

125.0

166.7

טונה בהירה, משומרת במים

100 גרם

3

105.8

105.8

141.1

יוגורט דל שומן

1 ספל

1.4

58.3

58.3

77.8

ביצה, מבושלת

1 גדולה

0.5

20.8

20.8

27.8

אטריות ביצים, מבושלות

1 ספל

0.14

5.8

5.8

7.8


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.

חזרה