ויטמין C – חומצה אסקורבית
ויטמין C מצוי במזונות מן הצומח בלבד. פירות וירקות מהווים מקור מצוין של ויטמין זה. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
מיץ תפוזים טרי
|
1 ספל
|
124
|
137.8
|
165.3
|
275.6
|
פלפל אדום טרי
|
1 ספל
|
119
|
132.2
|
158.7
|
264.4
|
מיץ חמוציות
|
1 ספל
|
107
|
118.9
|
142.7
|
237.8
|
ברוקולי, מבושל
|
1 ספל
|
101
|
112.2
|
134.7
|
224.4
|
תות שדה, טרי
|
1 ספל
|
97
|
107.8
|
129.3
|
215.6
|
אפונה ירוקה מבושלת
|
1 ספל
|
76
|
84.4
|
101.3
|
168.9
|
קיווי
|
1 בינוני
|
70
|
77.8
|
93.3
|
155.6
|
מנגו
|
1 בינוני
|
57
|
63.3
|
76.0
|
126.7
|
כרובית מבושלת
|
1 ספל
|
56
|
62.2
|
74.7
|
124.4
|
כרוב אדום
|
1 ספל
|
40
|
44.4
|
53.3
|
88.9
|
עגבניה
|
1 בינונית
|
15
|
16.7
|
20.0
|
33.3
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 19 ואילך, גברים בגילאים 19 ואילך.
חזרה