ויטמין C במזון



ויטמין C – חומצה אסקורבית

 

ויטמין C מצוי במזונות מן הצומח בלבד. פירות וירקות מהווים מקור מצוין של ויטמין זה. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

מיץ תפוזים טרי

1 ספל

124

137.8

165.3

275.6

פלפל אדום טרי

1 ספל

119

132.2

158.7

264.4

מיץ חמוציות

1 ספל

107

118.9

142.7

237.8

ברוקולי, מבושל

1 ספל

101

112.2

134.7

224.4

תות שדה, טרי

1 ספל

97

107.8

129.3

215.6

אפונה ירוקה מבושלת

1 ספל

76

84.4

101.3

168.9

קיווי

1 בינוני

70

77.8

93.3

155.6

מנגו

1 בינוני

57

63.3

76.0

126.7

כרובית מבושלת

1 ספל

56

62.2

74.7

124.4

כרוב אדום

1 ספל

40

44.4

53.3

88.9

עגבניה

1 בינונית

15

16.7

20.0

33.3


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 19 ואילך, גברים בגילאים 19 ואילך.

חזרה