ויטמין E - טוקופרול
ויטמין E נמצא רק במקורות מזון מן הצומח. נבט חיטה נחשב לבעל תכולת ויטמין E הגבוהה ביותר. כמו כן מצוי ויטמין זה בשמנים צמחיים, דגנים מלאים ואגוזים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
זרעי חמנייה, קלויים
|
30 גרם
|
8.3
|
55.3
|
55.3
|
75.5
|
שקדים
|
30 גרם
|
7.4
|
49.3
|
49.3
|
67.3
|
תרד, מבושל
|
1 ספל
|
6.73
|
44.9
|
44.9
|
61.2
|
שמן חמניות
|
1 כף
|
5.6
|
37.3
|
37.3
|
50.9
|
תערובת אגוזים
|
30 גרם
|
3.1
|
20.7
|
20.7
|
28.2
|
מיץ גזר
|
1 ספל
|
2.74
|
18.3
|
18.3
|
24.9
|
עלי סלק, מבושלים
|
1 ספל
|
2.61
|
17.4
|
17.4
|
23.7
|
ברוקולי, מבושל
|
1 ספל
|
2.43
|
16.2
|
16.2
|
22.1
|
שמן קנולה
|
1 כף
|
2.39
|
15.9
|
15.9
|
21.7
|
מנגו
|
1 בינוני
|
2.32
|
15.5
|
15.5
|
21.1
|
עגבניות מבושלות
|
1 ספל
|
2.12
|
14.1
|
14.1
|
19.3
|
נבט חיטה
|
1 כף
|
1.14
|
7.6
|
7.6
|
10.4
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.
חזרה