ויטמין E במזון



ויטמין E - טוקופרול

 

ויטמין E נמצא רק במקורות מזון מן הצומח. נבט חיטה נחשב לבעל תכולת ויטמין E הגבוהה ביותר. כמו כן מצוי ויטמין זה בשמנים צמחיים, דגנים מלאים ואגוזים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

זרעי חמנייה, קלויים

30 גרם

8.3

55.3

55.3

75.5

שקדים

30 גרם

7.4

49.3

49.3

67.3

תרד, מבושל

1 ספל

6.73

44.9

44.9

61.2

שמן חמניות

1 כף

5.6

37.3

37.3

50.9

תערובת אגוזים

30 גרם

3.1

20.7

20.7

28.2

מיץ גזר

1 ספל

2.74

18.3

18.3

24.9

עלי סלק, מבושלים

1 ספל

2.61

17.4

17.4

23.7

ברוקולי, מבושל

1 ספל

2.43

16.2

16.2

22.1

שמן קנולה

1 כף

2.39

15.9

15.9

21.7

מנגו

1 בינוני

2.32

15.5

15.5

21.1

עגבניות מבושלות

1 ספל

2.12

14.1

14.1

19.3

נבט חיטה

1 כף

1.14

7.6

7.6

10.4


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.

חזרה