ויטמין K
ויטמין K מצוי במזונות מן החי – בעיקר כבד וחלקים פנימיים אחרים, ומן הצומח – בעיקר בירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי, תרד ואספרגוס. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מק"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
תרד, מבושל
|
1 ספל
|
1027
|
855.8
|
1141.1
|
1711.7
|
עלי סלק, מבושלים
|
1 ספל
|
697
|
580.8
|
774.4
|
1161.7
|
כרוב ניצנים, מבושל
|
1 ספל
|
299
|
249.2
|
332.2
|
498.3
|
ברוקולי, מבושל
|
1 ספל
|
220
|
183.3
|
244.4
|
366.7
|
במיה, מבושלת
|
1 ספל
|
64
|
53.3
|
71.1
|
106.7
|
אפונה ירוקה מבושלת
|
1 ספל
|
48
|
40.0
|
53.3
|
80.0
|
טונה משומרת בשמן
|
85 גרם
|
37
|
30.8
|
41.1
|
61.7
|
שמן קנולה
|
2 כפות
|
34
|
28.3
|
37.8
|
56.7
|
צנוברים
|
30 גרם
|
15
|
12.5
|
16.7
|
25.0
|
אגוזי קשיו, קלויים
|
30 גרם
|
9.8
|
8.2
|
10.9
|
16.3
|
עגבנייה
|
1 בינונית
|
9.7
|
8.1
|
10.8
|
16.2
|
כבד בקר, מבושל
|
100 גרם
|
3.8
|
3.2
|
4.2
|
6.3
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים בגילאים 19 ואילך.
חזרה