סידן
מצוי במזונות מן החי ומן הצומח. מן החי – בעיקר במוצרי חלב שונים ובסרדינים. מן הצומח – בירקות עליים, בגרעינים, קטניות ואגוזים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
גבינת ריקוטה
|
100 גר´
|
204
|
20.4
|
20.4
|
25.5
|
יוגורט דל שומן
|
1 גביע
|
228
|
22.8
|
22.8
|
28.5
|
סרדינים
|
100 גר´
|
382
|
38.2
|
38.2
|
47.8
|
תרד, מבושל
|
1 ספל
|
291
|
29.1
|
29.1
|
36.4
|
חלב טרי
|
1 כוס
|
290
|
29.0
|
29.0
|
36.3
|
גבינה לבנה
|
100 גר´
|
95
|
9.5
|
9.5
|
11.9
|
פולי סויה, מבושלים
|
1 ספל
|
175
|
17.5
|
17.5
|
21.9
|
גבינת מוצרלה
|
30 גר´
|
143
|
14.3
|
14.3
|
17.9
|
שעועית מבושלת
|
1 ספל
|
126
|
12.6
|
12.6
|
15.8
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
107
|
10.7
|
10.7
|
13.4
|
גרגרי חומוס, משומרים
|
1 ספל
|
76
|
7.6
|
7.6
|
9.5
|
* ילדים בגילאים 8-4 שנים. נשים וגברים בגילאים 50-19.
חזרה