סידן במזון



סידן

 

מצוי במזונות מן החי ומן הצומח. מן החי – בעיקר במוצרי חלב שונים ובסרדינים. מן הצומח – בירקות עליים, בגרעינים, קטניות ואגוזים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

גבינת ריקוטה

100 גר´

204

20.4

20.4

25.5

יוגורט דל שומן

1 גביע

228

22.8

22.8

28.5

סרדינים

 100 גר´

382

38.2

38.2

47.8

תרד, מבושל

1 ספל

291

29.1

29.1

36.4

חלב טרי

1 כוס

290

29.0

29.0

36.3

גבינה לבנה

100 גר´

95

9.5

9.5

11.9

פולי סויה, מבושלים

1 ספל

175

17.5

17.5

21.9

גבינת מוצרלה

30 גר´

143

14.3

14.3

17.9

שעועית מבושלת

1 ספל

126

12.6

12.6

15.8

דגני בוקר מועשרים

1 ספל

107

10.7

10.7

13.4

גרגרי חומוס, משומרים

1 ספל

76

7.6

7.6

9.5


* ילדים בגילאים 8-4 שנים. נשים וגברים בגילאים 50-19.

חזרה