ברזל
מצוי במזונות מן החי כמו איברים פנימיים, בשר בקר, עוף ודגים וכן במזונות מן הצומח כמו קטניות, ירקות עליים ואגוזים. מצוי גם במזונות שהועשרו בברזל. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד עוף, מבושל
|
100 גרם
|
11.4
|
142.5
|
63.3
|
142.5
|
פולי סויה, מבושלים
|
1 ספל
|
8.84
|
110.5
|
49.1
|
110.5
|
שעועית לבנה, משומרת
|
1 ספל
|
7.8
|
97.5
|
43.3
|
97.5
|
עדשים מבושלים
|
1 ספל
|
6.6
|
82.5
|
36.7
|
82.5
|
תרד מבושל
|
1 ספל
|
6.43
|
80.4
|
35.7
|
80.4
|
כבד בקר, מבושל
|
100 גרם
|
6.16
|
77.0
|
34.2
|
77.0
|
חומוס מבושל
|
1 ספל
|
4.74
|
59.3
|
26.3
|
59.3
|
גרעיני דלעת, קלויים
|
30 גרם
|
4.24
|
53.0
|
23.6
|
53.0
|
בשר הודו, מבושל
|
1 ספל
|
2.5
|
31.3
|
13.9
|
31.3
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 50-19 וגברים בגילאים 19 ואילך.
חזרה