מגנזיום במזון



מגנזיום

 

מגנזיום מצוי במגוון מזונות מן הצומח – אגוזים, קטניות, ירקות ירוקים. במזונות מן החי מצוי בעיקר במוצרי חלב. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

תרד מבושל

1 ספל

157

37.4

49.1

65.4

גרעיני דלעת, קלויים

30 גרם

151

36.0

47.2

62.9

פולי סויה, מבושלים

1 ספל

148

35.2

46.3

61.7

שעועית לבנה, משומרת

1 ספל

134

31.9

41.9

55.8

אגוזי ברזיל

30 גרם

107

25.5

33.4

44.6

אורז מלא, מבושל

1 ספל

84

20.0

26.3

35.0

גרגרי חומוס, מבושלים

1 ספל

79

18.8

24.7

32.9

אגוזי קשיו, קלויים

30 גרם

77

18.3

24.1

32.1

צנוברים

30 גרם

71

16.9

22.2

29.6

תפוח אדמה אפוי, עם קליפה

1 בינוני

57

13.6

17.8

23.8

גרגירי תירס משומרים

1 ספל

44

10.5

13.8

18.3

יוגורט

1 גביע

34

8.1

10.6

14.2


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים בגילאים 31 ואילך.

חזרה