מגנזיום
מגנזיום מצוי במגוון מזונות מן הצומח – אגוזים, קטניות, ירקות ירוקים. במזונות מן החי מצוי בעיקר במוצרי חלב. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
תרד מבושל
|
1 ספל
|
157
|
37.4
|
49.1
|
65.4
|
גרעיני דלעת, קלויים
|
30 גרם
|
151
|
36.0
|
47.2
|
62.9
|
פולי סויה, מבושלים
|
1 ספל
|
148
|
35.2
|
46.3
|
61.7
|
שעועית לבנה, משומרת
|
1 ספל
|
134
|
31.9
|
41.9
|
55.8
|
אגוזי ברזיל
|
30 גרם
|
107
|
25.5
|
33.4
|
44.6
|
אורז מלא, מבושל
|
1 ספל
|
84
|
20.0
|
26.3
|
35.0
|
גרגרי חומוס, מבושלים
|
1 ספל
|
79
|
18.8
|
24.7
|
32.9
|
אגוזי קשיו, קלויים
|
30 גרם
|
77
|
18.3
|
24.1
|
32.1
|
צנוברים
|
30 גרם
|
71
|
16.9
|
22.2
|
29.6
|
תפוח אדמה אפוי, עם קליפה
|
1 בינוני
|
57
|
13.6
|
17.8
|
23.8
|
גרגירי תירס משומרים
|
1 ספל
|
44
|
10.5
|
13.8
|
18.3
|
יוגורט
|
1 גביע
|
34
|
8.1
|
10.6
|
14.2
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים בגילאים 31 ואילך.
חזרה