אבץ במזון



אבץ

 

מצוי במזונות מן החי – בביצים, בשר בקר ועוף, חלקים פנימיים ומוצרי חלב וכן במזונות מן הצומח – בקטניות, אגוזים, שמרים, נבט חיטה ודגנים מלאים. כמו כן מצוי במזונות מעובדים שהועשרו במינרל זה.

בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

בשר בקר טחון, רזה

100 גרם

10.2

92.7

127.5

127.5

גרעיני דלעת, קלויים

100 גרם

7.5

68.2

93.8

93.8

שעועית, משימורים

1 ספל

5.79

52.6

72.4

72.4

אגוזי פקאן

100 גרם

4.5

40.9

56.3

56.3

דגני בוקר מועשרים

1 ספל

4

36.4

50.0

50.0

כבד עוף, מבושל

100 גרם

4

36.4

50.0

50.0

בשר הודו, צלוי

100 גרם

3.1

28.2

38.8

38.8

נבט חיטה

2 כפות

2.36

21.5

29.5

29.5

יוגורט

1 גביע

1.3

11.8

16.3

16.3

סרדינים, משומרים בשמן

100 גרם

1.3

11.8

16.3

16.3

אורז מלא, מבושל

1 ספל

1.23

11.2

15.4

15.4

ספגטי מחיטה מלאה, מבושל

1 ספל

1.13

10.3

14.1

14.1


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 19 ואילך וגברים בכל הגילאים.

חזרה