אבץ
מצוי במזונות מן החי – בביצים, בשר בקר ועוף, חלקים פנימיים ומוצרי חלב וכן במזונות מן הצומח – בקטניות, אגוזים, שמרים, נבט חיטה ודגנים מלאים. כמו כן מצוי במזונות מעובדים שהועשרו במינרל זה.
בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
בשר בקר טחון, רזה
|
100 גרם
|
10.2
|
92.7
|
127.5
|
127.5
|
גרעיני דלעת, קלויים
|
100 גרם
|
7.5
|
68.2
|
93.8
|
93.8
|
שעועית, משימורים
|
1 ספל
|
5.79
|
52.6
|
72.4
|
72.4
|
אגוזי פקאן
|
100 גרם
|
4.5
|
40.9
|
56.3
|
56.3
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
4
|
36.4
|
50.0
|
50.0
|
כבד עוף, מבושל
|
100 גרם
|
4
|
36.4
|
50.0
|
50.0
|
בשר הודו, צלוי
|
100 גרם
|
3.1
|
28.2
|
38.8
|
38.8
|
נבט חיטה
|
2 כפות
|
2.36
|
21.5
|
29.5
|
29.5
|
יוגורט
|
1 גביע
|
1.3
|
11.8
|
16.3
|
16.3
|
סרדינים, משומרים בשמן
|
100 גרם
|
1.3
|
11.8
|
16.3
|
16.3
|
אורז מלא, מבושל
|
1 ספל
|
1.23
|
11.2
|
15.4
|
15.4
|
ספגטי מחיטה מלאה, מבושל
|
1 ספל
|
1.13
|
10.3
|
14.1
|
14.1
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים בגילאים 19 ואילך וגברים בכל הגילאים.
חזרה