חומצה פולית (פולאט, פולצין)
על המזונות העשירים בחומצה פולית נמנים איברים פנימיים, ירקות עלים, ירקות ירוקים, קטניות.
בטבלה הבאה מפורטת תכולתה במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
|
|
|
גברים
|
נשים
|
נשים הרות
|
נשים מניקות
|
ילדים
|
כבד עוף מבושל
|
100 גר´
|
770
|
192.5
|
192.5
|
128.3
|
154.0
|
256.7
|
בוטנים ללא קליפה
|
100 גר´
|
239.8
|
60.0
|
60.0
|
40.0
|
48.0
|
79.9
|
כבד בקר מבושל
|
100 גר´
|
217
|
54.3
|
54.3
|
36.2
|
43.4
|
72.3
|
תרד עלים טרי
|
100 גר´
|
194.4
|
48.6
|
48.6
|
32.4
|
38.9
|
64.8
|
עדשים יבשות מבושלות
|
100 גר´ כחצי כוס
|
180.8
|
45.2
|
45.2
|
30.1
|
36.2
|
60.3
|
גרגרי חומוס אחרי בישול
|
100 גר´ כחצי כוס
|
172
|
43.0
|
43.0
|
28.7
|
34.4
|
57.3
|
אספרגוס מבושל
|
100 גר´ כחצי כוס
|
146
|
36.5
|
36.5
|
24.3
|
29.2
|
48.7
|
חסה עלים
|
100 גר´
|
135.7
|
33.9
|
33.9
|
22.6
|
27.1
|
45.2
|
שעועית לבנה מבושלת
|
100 גר´ כחצי כוס
|
80.7
|
20.2
|
20.2
|
13.5
|
16.1
|
26.9
|
ברוקולי מבושל
|
100 גר´ כחצי כוס
|
71
|
17.8
|
17.8
|
11.8
|
14.2
|
23.7
|
אפונה ירוקה מבושלת
|
100 גר´ כחצי כוס
|
63.3
|
15.8
|
15.8
|
10.6
|
12.7
|
21.1
|
חלמון ביצה
|
1 יחידה כ70 גר´
|
32.9
|
8.2
|
8.2
|
5.5
|
6.6
|
11.0
|
במיה מבושלת
|
100 גר´ כחצי כוס
|
45.7
|
11.4
|
11.4
|
7.6
|
9.1
|
15.2
|
שעועית ירוקה מבושלת
|
100 גר´ כחצי כוס
|
33.3
|
8.3
|
8.3
|
5.6
|
6.7
|
11.1
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים מגיל 19 ואילך, גברים – כל הגילאים.
חזרה