חומצה פולית במזון



חומצה פולית (פולאט, פולצין)


על המזונות העשירים בחומצה פולית נמנים איברים פנימיים, ירקות עלים, ירקות ירוקים, קטניות.
בטבלה הבאה מפורטת תכולתה במספר מזונות:

מזון
כמות
תכולה (מ"ג)
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
 
 
 
גברים
נשים
נשים הרות
נשים מניקות
ילדים
כבד עוף מבושל
100 גר´
770
192.5
192.5
128.3
154.0
256.7
בוטנים ללא קליפה
100 גר´
239.8
60.0
60.0
40.0
48.0
79.9
כבד בקר מבושל
100 גר´
217
54.3
54.3
36.2
43.4
72.3
תרד עלים טרי
100 גר´
194.4
48.6
48.6
32.4
38.9
64.8
עדשים יבשות מבושלות
100 גר´ כחצי כוס
180.8
45.2
45.2
30.1
36.2
60.3
גרגרי חומוס אחרי בישול
100 גר´ כחצי כוס
172
43.0
43.0
28.7
34.4
57.3
אספרגוס מבושל
100 גר´ כחצי כוס
146
36.5
36.5
24.3
29.2
48.7
חסה עלים
100 גר´
135.7
33.9
33.9
22.6
27.1
45.2
שעועית לבנה מבושלת
100 גר´ כחצי כוס
80.7
20.2
20.2
13.5
16.1
26.9
ברוקולי מבושל
100 גר´ כחצי כוס
71
17.8
17.8
11.8
14.2
23.7
אפונה ירוקה מבושלת
100 גר´ כחצי כוס
63.3
15.8
15.8
10.6
12.7
21.1
חלמון ביצה
1 יחידה כ70 גר´
32.9
8.2
8.2
5.5
6.6
11.0
במיה מבושלת
100 גר´ כחצי כוס
45.7
11.4
11.4
7.6
9.1
15.2
שעועית ירוקה מבושלת
100 גר´ כחצי כוס
33.3
8.3
8.3
5.6
6.7
11.1

* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים מגיל 19 ואילך, גברים – כל הגילאים.


חזרה