המלצה לתזונה עתירת קלוריות



הנתונים שמסרת במענה לשאלון נטוגרין, מצביעים על כך שעליך לעשות שינוי תזונתי,
כדי לשפר את מצב בריאותך ואת איכות חייך, ולעבור לתזונה עתירת קלוריות.
 
כל שינוי דורש, כמובן, לימוד, התנסות ותהליך של הטמעה, וזה החלק הקשה יותר. אבל בצד השני נמצא הרווח הגדול עבורך: השליטה בבריאותך והיכולת שלך לחולל בעצמך שינוי ולהצליח לעצור תהליכים הפוגעים בבריאותך.
 
לידיעתך, עליה במשקל הינה תהליך ממושך ולכן עליך להיות סבלני ולצרוך בתבונה מזונות בריאים עד להשגת משקלך הרצוי.
 
אנו מזכירים לך שמדובר בתהליך  שתוך כדי יישומו עלולים, לפעמים, גם לסטות מהדרך. אך החשוב מכל הוא: ללמוד להכיר את הדרך ולדעת לחזור אליה ולהסתגל אליה.   
 
יש לך הזדמנות עכשיו לקחת את עצמך בידיים – ולהצליח!
 
                                                         אנו מאחלים לך הצלחה מלאה במשימה
                                                                       ועומדים לרשותך בכל שאלה,
 
                                                                                          צוות נטוגרין 
 
למה לך תזונה עתירת קלוריות?
 
קודם כל, כי תזונה דלת קלוריות מסכנת את בריאותך ומגבירה את הסיכון להתפתחות מחלות קשות.
תזונה אשר מבוססת על התאמת הדרישות האנרגטיות להוצאה האנרגטית היומית שלך חשובה כדי לשפר את מצבך הבריאותי. אין כל ספק כי עודף משקל מזיק לבריאות. אך מה בנוגע לחסר משקל?
מחקרים רבים מצביעים על כך שתזונה דלת קלוריות וחסר במשקל מעלים את הסיכון של אנשים בעלי נתונים כשלך לסבול מאנמיה מחסר ברזל ולמחסורים תזונתיים אחרים כמו חסר בסידן, היכול לגרום לאיבוד מסת עצם (אוסטאופורוזיס) וגם למחלות ריאה ומחלות במערכת העיכול, הפרעות בקצב הלב, ירידה בחוזק השרירים וקושי בשמירה על טמפרטורת הגוף. בנוסף, חסר במשקל עלול לגרום לנטייה מוגברת לנפילות ושברים בגיל המבוגר.
 
ומלבד זאת, כי המעבר לתזונה עתירת קלוריות יעזור לך:
  • לשפר את תפקוד מערכת החיסון ותהליך ההחלמה מפצעים וזיהומים 
  • לשפר את מצבך הבריאותי, את הרגשתך הכללית ואת איכות חייך 
איך יתבצע המעבר לתזונה עתירת קלוריות?
 
בשיטת נטוגרין, המערכת שלנו מספקת לך את כל המידע הנחוץ לך לביצוע השינוי התזונתי, אבל האחריות לביצוע השינוי היא שלך.
                       
כדי לעזור לך בתכנון נכון ופשוט של תפריטך, נטוגרין מגישה לך כאן מידע קל להבנה, לבחירה וליישום.
 
נשמח לענות לכל שאלה שתצוץ בדרך.
 
דרך צלחה!
 
מה עליך לדעת כדי להצליח?
 
המעבר לתזונה עתירת קלוריות דורש הגדלה של כמות המזון העשיר בקלוריות הנכללת בתזונתך ובחירה נכונה של מזונות ושל שיטות הכנת המזון.
 
מומלץ לך ללמוד ולהפנים את עקרונות התזונה החדשה ולבחור לעצמך, מתוך הרשימה המומלצת שהוכנה עבורך על ידי מומחי נטוגרין, את המזונות שלטעמך.
 

א. עקרונות התזונה עתירת הקלוריות
  1. הגדלת מספר הקלוריות הנצרכות ביום ב- 500-200 קלוריות נוספות.
  2. בחירת מזונות מזינים עשירים בויטמינים, מינרלים ובסיבים תזונתיים.
  3. פיזור הארוחות על פני היום ל- 5 עד 6 ארוחות קטנות ומאוזנות.
  4. העדפת שיטת בישול של טיגון או צלייה בשמן על פני אפיה או אידוי על מים.
  5. העדפת שמנים ושומנים העשירים בשומן חד בלתי רווי ובחומצות שומן אומגה 3 על פני צריכה של שומן רווי ושומן טרנס.
  6. העדפת מיצי פירות טבעיים על פני שתיה דיאטטית.
  7. העדפה של פיתה או לחמנייה על פני לחם, בשל צפיפות קלורית גדולה יותר .
  8. בחירה נבונה ומתונה של דברי מתיקה בתפריט היומי.
  9. הוספת העשרות תזונתיות, אשר להם כמות גדולה של קלוריות בנפח קטן, לדוגמה: אנשור או אנשור פלוס.
  10. התאמת מרקם המזון ליכולת הלעיסה והבליעה. 
 
ב. בחירת מזונות עתירי קלוריות
  1. בשר: כדאי לבחור לעיתים קרובות בשרים דלי שומן: בשר בקר עד 5% שומן, הודו אדום עוף ללא שומן וללא עור.
  2. דגים: רצוי להעלות צריכת דגים מכל הסוגים בתפריט היומי. 
  3. קטניות: מומלץ לשלב אפונה יבשה, שעועית יבשה, עדשים ופולי חומוס לפחות פעמיים בשבוע לצד דגנים כמו אורז, חיטה, בורגול, קינואה או קוסקוס.
  4. דגנים: ניתן לצרוך את כל סוגי הדגנים: חיטה, שיפון, אורז, תפוח אדמה, בטטה, קינואה ועוד. כדאי לשלב צריכה של דייסות סולת, קוואקר, כוסמת, אורז או דגנים מעורבים.
  5. ביצים: מומלץ לגוון בהכנה של הביצים. ביצה קשה, חביתה, שקשוקה.
  6. מוצרי חלב: מומלץ לצרוך חלב מלא, גבינות 5% שומן, יוגורטים ומעדני חלב 3% שומן.
  7. פירות וירקות: מומלץ לצרוך מכל הסוגים. ניתן לגוון על ידי שתיית מיצי ירקות ופירות טבעיים או צריכת פירות יבשים.
  8. שמנים ושומנים צמחיים: יש לבחור שמן זית, קנולה, סויה, חמניות, זיתים, טחינה, אגוזים ושקדים.
  9. דברי מתיקה וקינוחים: מומלץ לשקול בתבונה הוספת סוכר, דבש, ממרח תמרים ועוד.  
ג. טבלת הבחירה של נטוגרין

 הטבלה שלפניך, תוכל לסייע לך בבחירת מזונות כך שתדע לבחור מזונות בעלי ערך קלורי גבוה:

 
 
להעדיף מדי יום
צריכה בתדירות של כפעמיים בשבוע
הערות / הסברים
מוצרי בשר
עוף והודו ללא עור מבושל היטב או צלוי, בשר בקר רזה עשוי היטב עד שמתרכך, פסטרמה דלת שומן (עד 2% שומן).
 
אם לא ניתנה הגבלה אחרת, ניתן לשלב פעמיים עד שלוש בשבוע מנת בשר מטוגנת.
דגים
 
דגים מכל סוג: 
שימורי דגים בשמן, סול, בקלה (מרלוזה), הליבוט, באס, פורל ועוד.
מומלץ לפחות פעמיים בשבוע לשלב דגי ים בתפריט, העשירים בחומצות שומן אומגה 3.
קטניות
גרגירי חומוס, פול, שעועית יבשה לבנה/חומה, עדשים, אפונה יבשה.
 
מומלץ לשלבם לצד מנת דגנים כמו אורז, חיטה או בורגול.
דגנים
לחם מכל הסוגים, לחמניות, פיתה, קרקרים,
תפוחי אדמה ובטטה אורז, פסטה, כוסמת, אטריות, קינואה, שיבולת שועל, בורגול, גריסים, סובין חיטה, דייסות דגנים, תירס, פופקורן, קוואקר, גרנולה, או דגני בוקר וביניהם אלו המכילים אגוזים ושקדים או פירות יבשים.
דברי מאפה ועוגות המכילים מרגרינה, חמאה, שמנת או חלמוני ביצה.
 
מאפים המכילים כמות גדולה של שומן תורמים לתוספת קלוריות יומית ויסייעו בתהליך העלייה במשקל. יחד עם זאת הם מכילים כמות גדולה של שומן רווי או שומן ולכן יש לשלבם בתבונה.
עדיף לצרוך דגנים מלאים על פני דגנים מעובדים.
ביצים
ביצה מכל סוג.
 
כדאי להכין חביתות או פנקייק או לחם מטוגן טבול בביצה.
מוצרי חלב
גבינות 5%, חלב, יוגורטים ומעדני חלב 3%
גבינות עתירות שומן, חמאה, שמנת, גלידות מעל 5% שומן, מילק-שייק, חלב מלא.
במקרים של עודף שומנים בדם עליך להימנע מצריכת מזון חלבי מעל 3% שומן.
פירות
כל הסוגים, חיים, מבושלים, רסק, מיובשים.
 
במידה ומדובר בחוסר תיאבון ואכילה מעטה יש להעדיף פירות או מזונות אחרים על פני הירקות.
ירקות
כל הסוגים, חיים, מבושלים, מוקפצים.
 
 
שומנים
שמן מכל סוג (סויה, קנולה, זית, חמניות)
אבוקדו, זיתים, שומשום, מיונז, טחינה, אגוזים, שקדים, גרעינים מכל סוג.
חמאה, מרגרינה, קצפת, שמנת, רטבים. 
כדאי להעדיף שמנים ושומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים על פני שומנים רווים ושומן טרנס.
דברי מתיקה וקינוחים
סוכר, דבש, ריבה, ג´לי, פודינג, קרטיב, סירופ מייפל, סוכריות, גלידה בייגלה עם שומשום, במבה, שוקולד, עוגות ועוגיות מכל הסוגים.
 
מומלץ לך לצרוך מזונות אלו בתבונה. מזונות אלו עשירים בסוכרים פשוטים ("קלוריות ריקות") ודלים ברכיבי תזונה חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ועשירים בחומצות שומן טרנס.
משקאות
מים, תה צמחים, מיצים טבעיים, משקאות על בסיס קקאו, משקאות המכילים חלב. 
 
 
העשרות תזונתיות
אנשור או אנשור פלוס, סקנדישייק בטעמים, פוליקוז.
 
מומלץ לך להתייעץ באופן אישי עם דיאטנית כדי להחליט איזה תוסף קלורי מתאים לצרכיך ובאיזה כמות.

לייעוץ לחץ כאן

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

חזרה