ויטמין A
ויטמין A מצוי במזונות מן החי ומן הצומח וכמו כן בדגני בוקר המועשרים בויטמינים. גם חלב ומוצריו מועשרים בויטמין A. ויטמין A ממזונות מהחי נספג ומנוצל יותר ביעילות מאשר ממזונות מהצומח.
בטבלה הבאה מפורטת תכולת ויטמין A במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מק"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד בקר, מבושל
|
100 גרם
|
7744
|
860.4
|
1106.3
|
1290.7
|
כבד עוף, מבושל
|
100 גרם
|
3981
|
442.3
|
568.7
|
663.5
|
בטטה עם קליפה, אפויה
|
בינונית
|
1096
|
121.8
|
156.6
|
182.7
|
תרד מבושל
|
1 ספל
|
943
|
104.8
|
134.7
|
157.2
|
גזר מבושל
|
1/2 ספל
|
860
|
95.6
|
122.9
|
143.3
|
גזר טרי
|
1 בינוני
|
513
|
57.0
|
73.3
|
85.5
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
128
|
14.2
|
18.3
|
21.3
|
הרינג כבוש
|
30 גרם
|
73
|
8.1
|
10.4
|
12.2
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.
חזרה