ויטמין B2 במזון



ויטמין B2 – ריבופלווין

 

על המזונות העשירים בויטמין B2, ריבופלווין נמנים איברים פנימיים, שקדים, חלב ומוצריו וביצים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

כבד בקר, מבושל

100 גרם

3.4

261.5

309.1

377.8

דגני בוקר  מועשרים

1 ספל

0.7

53.8

63.6

77.8

יוגורט דל שומן

1 ספל

0.48

36.9

43.6

53.3

תרד מבושל

1 ספל

0.42

32.3

38.2

46.7

ביצה, מבושלת

1 בינונית

0.25

19.2

22.7

27.8

שקדים

30 גרם

0.23

17.7

20.9

25.6

פסטה מבושלת

1 ספל

0.19

14.6

17.3

21.1

ירכיים עוף, מבושל

1 ירך

0.12

9.2

10.9

13.3

נבט חיטה

2 כפות

0.12

9.2

10.9

13.3


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים מגיל 19 ואילך, גברים – כל הגילאים.

חזרה