ויטמין B2 – ריבופלווין
על המזונות העשירים בויטמין B2, ריבופלווין נמנים איברים פנימיים, שקדים, חלב ומוצריו וביצים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד בקר, מבושל
|
100 גרם
|
3.4
|
261.5
|
309.1
|
377.8
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
0.7
|
53.8
|
63.6
|
77.8
|
יוגורט דל שומן
|
1 ספל
|
0.48
|
36.9
|
43.6
|
53.3
|
תרד מבושל
|
1 ספל
|
0.42
|
32.3
|
38.2
|
46.7
|
ביצה, מבושלת
|
1 בינונית
|
0.25
|
19.2
|
22.7
|
27.8
|
שקדים
|
30 גרם
|
0.23
|
17.7
|
20.9
|
25.6
|
פסטה מבושלת
|
1 ספל
|
0.19
|
14.6
|
17.3
|
21.1
|
ירכיים עוף, מבושל
|
1 ירך
|
0.12
|
9.2
|
10.9
|
13.3
|
נבט חיטה
|
2 כפות
|
0.12
|
9.2
|
10.9
|
13.3
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים מגיל 19 ואילך, גברים – כל הגילאים.
חזרה