ויטמין B3 – ניאצין
את ויטמין B3 אפשר לקבל במזון מבשר אדום, חלקים פנימיים, דגים, אגוזים ובוטנים ודגנים מלאים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:
מזון
|
כמות
|
תכולה (מ"ג)
|
אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*
|
גברים
|
נשים
|
ילדים
|
כבד בקר, מבושל
|
100 גרם
|
17.5
|
109.4
|
125.0
|
145.8
|
חזה עוף צלוי
|
85 גרם
|
11.8
|
73.8
|
84.3
|
98.3
|
טונה משומרת במים
|
85 גרם
|
11.2
|
70.0
|
80.0
|
93.3
|
סלמון מבושל
|
150 גרם
|
10.3
|
64.4
|
73.6
|
85.8
|
דגני בוקר מועשרים
|
1 ספל
|
6.8
|
42.5
|
48.6
|
56.7
|
בשר בקר טחון
|
100 גרם
|
5.3
|
33.1
|
37.9
|
44.2
|
חמאת בוטנים
|
2 כפות
|
4.4
|
27.5
|
31.4
|
36.7
|
בוטנים
|
30 גרם
|
3.8
|
23.8
|
27.1
|
31.7
|
תפו"א מבושל, עם קליפה
|
1 בינוני
|
2.17
|
13.6
|
15.5
|
18.1
|
* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.
חזרה