ויטמין B3 במזון



ויטמין B3 – ניאצין

 

את ויטמין B3 אפשר לקבל במזון מבשר אדום, חלקים פנימיים, דגים, אגוזים ובוטנים ודגנים מלאים. בטבלה הבאה מפורטת תכולתו במספר מזונות:

 

מזון

כמות

תכולה (מ"ג)

אחוז מהמלצה יומית לצריכה (DRI)*

 

 

גברים

נשים

ילדים

כבד בקר, מבושל

100 גרם

17.5

109.4

125.0

145.8

חזה עוף צלוי

85 גרם

11.8

73.8

84.3

98.3

טונה משומרת במים

85 גרם

11.2

70.0

80.0

93.3

סלמון מבושל

150 גרם

10.3

64.4

73.6

85.8

דגני בוקר מועשרים

1 ספל

6.8

42.5

48.6

56.7

בשר בקר טחון

100 גרם

5.3

33.1

37.9

44.2

חמאת בוטנים

2 כפות

4.4

27.5

31.4

36.7

בוטנים

30 גרם

3.8

23.8

27.1

31.7

תפו"א מבושל, עם קליפה

1 בינוני

2.17

13.6

15.5

18.1


* ילדים בגילאים 13-9 שנים. נשים וגברים – כל הגילאים.

חזרה