האם שנת 2009 הולכת להיות השנה שלך?


מאת: גלי ארבלי

עוד שנה הסתיימה לה, וגם אנחנו גדלנו קצת, החכמנו, למדנו עוד דבר או שניים ובטח לקחנו עוד כמה החלטות, הבטחנו כמה הבטחות ונשבענו כמה שבועות לשנה החדשה.
כמה מכל זה באמת הולך לקרות במהלך השנה הבאה? את זה עוד נראה!
האם זה תלוי רק בך? לא בטוח!

ביום ראשון אתחיל דיאטה, אחזור מהעבודה יותר מוקדם, ארשם למכון כושר, אפסיק לעשן, אתחיל לאכול יותר בריא, אחסוך כסף, אקרא יותר ספרים, אבלה יותר עם המשפחה, אלך יותר לים......... מוכר לכם מאיפשהו?

אנחנו מבטיחים לעצמנו וליקירנו הבטחות שאנחנו בעצמנו לא בטוחים שנוכל לעמוד בהן, ואיכשהו בכל פעם שאנחנו לא עומדים בהן, אנחנו מופתעים ומתאכזבים מחדש. זו הכרוניקה הידועה מראש של תסמונת השנה החדשה במקרה הטוב, ושל תסמונת הפער בין המציאות ובין שאיפותינו, במקרה הפחות טוב.
איך בכל זאת יוצרים מצב שבו אורח החיים שלנו נראה כמו ההבטחות שהיינו רוצים לעמוד בהם ורק לעיתים רחוקות מצליחים? איך מצמצמים את הפער בין ההחלטות שאנחנו כל כך רוצים לקחת, לבין מה שקורה בפועל רגע, לאחר שההבטחה הזו משתחררת לאוויר החופשי?

שינוי הוא לא פונקציה של החלטה
מכירים את המשפט: "ברגע שאחליט זה יתבצע. פשוט עוד לא החלטתי..."?
ההימנעות מלקיחת החלטה לרוב קשורה לידיעה פנימית ברורה שהשינוי איננו מובטח בלקיחת ההחלטה בלבד. הקושי לקבל שליטה על החלטותינו, הוא שגורם לנו להתעקש להמשיך לנסות, למרות שכל ניסיון כושל מפחית את הסיכויים של הניסיון הבא להצליח, שכן אנו מאבדים נקודות בעיני עצמנו, וחושבים על עצמנו כעל מקרה אבוד, חסר עמוד שידרה ויכולת עמידה בהחלטות שלנו. אבל האמת היא שלשינוי אין קשר ישיר לקבלת החלטות. לשינוי יש קשר למוכנות שלנו להודות שקשה לנו לעמוד בהחלטות שלנו, שאנחנו לא כל יכולים ושאולי... רק אולי... אנחנו צריכים עזרה.

עזרה חיצונית תפקידה לחבר אותנו לכוח הפנימי שלנו בזמני משבר, להזכיר לנו שאנחנו יכולים גם כשאנחנו חושבים שאנחנו לא, ולהראות לנו את הדרך כשנדמה לנו שאיבדנו אותה. זה קורה לנו הרבה יותר משאנחנו שמים לב, אבל זה קורה לנו הכי הרבה כשאנחנו רוצים לעבור איזשהו שינוי. ככל שהשינוי שאנחנו מבקשים לעבור דרמטי יותר, כך הצורך בעזרה גדול יותר, והעזרה הדרושה מאסיבית יותר. למשל, אדם המבקש לבצע דיאטת ניקוי במשך שבוע או שבועיים ירגיש פחות צורך בעזרה מזה שמבקש להיגמל מעישון סיגריות. גם העזרה שתושט לראשון תהיה מאסיבית פחות מזו שתושט לשני.

אנשי מקצוע סוברים הראו כי מספר האנשים שהצליחו להגיע למשקל חלומותיהם ללא עזרה מקצועית הוא נמוך יותר מאלה שנעזרו בחברים, במדריכי הרזייה, בפסיכולוגים או יועצים אחרים, במאמנים שונים או אפילו באנשים קרובים שהאמינו בכוחם להשיג את מטרתם. אותו דבר נכון על כל שינוי מהותי שאנחנו מבצעים בחיינו – הפסקת עישון, שינוי תפריט, שינוי קריירה וכמובן גמילה מהרגלים "מגונים" בחיינו...

השינוי עליכם, התמיכה עלינו
אם החלטתם שברצונכם לבצע שינוי באורח חייכם, בגופכם או בתפריט המזונות שלכם, עומדים לרשותכם מספר אמצעים יעילים:

  1. מצאו חבר/ה שרוצה לעבור את אותו תהליך ועברו אותו ביחד. נסו לבנות יחד מערכת כללים שתתחום את התהליך בזמן, תגדיר את המטרות וקבעו נהלי התנהגות כשאחד מכם נשבר. מערכת הכללים תעזור לכם להתמודד עם רגעי המשבר שיבואו בדרך.
  2. פסיכולוגיה התנהגותית ידועה בכלים העומדים לרשותה כדי לבצע שינויים. אתם יכולים לפנות לפסיכולוג המתמחה בשיטה (CBT- COGNITIVE BEHAVIOUR THERAPY) ולעבור יחד איתו את תהליך השינוי.
  3. פנו לאנשי מקצוע המתמחים בשינויים באורח חיים – דיאטנים ומאמני כושר. אבחון מקצועי של אנשי המקצוע האלה יעזור לכם להבין מה המרחק בין אורח החיים הנוכחי שלכם לזה שאתם שואפים להגיע אליו, וכמה שינויים אתם צריכים לחולל כדי להשיג את מטרתכם – הורדת משקל, הוספת משקל, טיפול או מניעת בעיה רפואית וכ"ו.

 

כל אחד מהאמצעים הללו יעיל באותה מידה, ורק אתם תוכלו לדעת מי מהם יעיל יותר עבורכם. ניסוי וטעייה היא דרך לגיטימית ולפעמים צריך לנסות כדי לקבוע את מידת ההתאמה של אחד האמצעים.

אז אם אתה מוכן להושיט את היד לקבלת עזרה עכשיו – אנחנו נושיט בחזרה
ב- NetoGreen תוכלו להיעזר במימוש האמצעי השלישי – פנייה לדיאטנית ולמאמן כושר. במספר מסלולים העומדים לרשותכם, תמצאו כי מידת התמיכה המוצעת לכם היא כזו הנדרשת בתהליכי שינוי, וההבדלים בין המסלולים הם בהתאמה לטיפוסים שונים של אנשים הזקוקים למידות שונות של הכוונה וליווי. כל אחד מהמסלולים מציע לכם אבחון מקצועי, ייעוץ וליווי...

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.



שנת 2009 יכולה להיות השנה שלכם, אם רק תאפשרו לה להיות...