סלט קינואה, מלפפון ותאנים


מאת: ד"ר רני פולק

סלט קינואה, מלפפון ותאנים

סלטים ממוצרים יבשים יחסית יכולים להחזיק כמה שעות פריכים וטעימים. במידה והמלפפון בו אתם משתמשים רך ומלא נוזלים ניתן להשתמש בטכניקה סינית על מנת להפוך אותו לקריספי יותר. קחו את המלפפון וחיתכו אותו לשניים. בעזרת כפית או כף פריזאית הוציאו את תכולת הגרעינים שלו ולאחר מכן חיתכו אותו בדרך הרצויה על ידיכם. בצורה כזו המלפפון נשמר פריך וטוב לאכילה כמה שעות גם בתוך סלט.

מצרכים: (10 מנות)
2 כוסות קינואה
2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות בנות 1/2 ס"מ
4 כוסות ציר ירקות
2 כפות חמוציות
200 גר' תאנים (דבלים) חתוכים לקוביות
4 כפות נענע קצוצה
4 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
הרתיחו את הקינואה והציר על להבה גדולה בסיר בינוני מכוסה.
הנמיכו ללהבה קטנה ובשלו כ - 7 דקות, עד לספיגת מחצית מכמות הנוזלים.
העבירו לקערה גדולה וקררו.
הוסיפו לקערה את גרגירי הרימון, הדבלים, הנענע, הבצל הירוק הפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון וערבבו היטב.
תנו לסלט לנוח כחצי שעה במקרר לספיגת הטעמים.
תקנו תיבול עם מלח ופלפל והגישו.

בתאבון !