מאת: נירה אולנד, דיאטנית קלינית
הקטניות הן זרעים של צמחים ממשפחת הפרפרנים. משפחה צמחית ענפה זו כוללת גם ירקות כמו שעועית ירוקה וצהובה, פרחים (אפונה ריחנית למשל), צמחי בר כמו רותם וקידה , ואת כל סוגי הקטניות הנאכלות : כל סוגי השעועית היבשה בצבעים שונים, גרגרי חומוס, עדשים מכל הסוגים, שעועית מאש או מונג (ירוקה, שחורה) שעועית אזוקי (אדומה קטנה), אפונה, פולי סויה, תורמוס, פול מכל הסוגים ורבים נוספים.
לקטניות יתרונות תזונתיים רבים :
יחד עם זאת, לקטניות יש גם חסרונות:
דוגמאות לארוחות המכילות קטניות:
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
בעריכת ד"ר גילה רוזן