אכילת עגבניות וסרטן הפרוסטטה



שאלה: האם יש קשר ביין אכילת עגבניות למניעת סרטן הפרוסטטה?

ליקופן הוא נוגד חמצון יעיל ממשפחת הקרוטנואידים המצוי בעיקר בעגבניות ומוצרי עגבניות (עגבניות מרוסקות, רטבים לפיצה על בסיס עגבניות, קטשופ) אך גם באבטיח, גויאבה אדומה, אשכולית אדומה ופפאיה. מחקרים מצביעים על כוחו של הליקופן במניעת סוגי סרטן מסוימים ומחלות לב אך עיקר תשומת הלב ניתנת לכוחו של הליקופן במניעת סרטן הערמונית (סרטן פרוסטטה). במחקר שבו השתתפו 40,000 נבדקים מתחום הרפואה, נמצא כי בגברים שצרכו יותר מעשר מזונות המבוססים על עגבניות ביום (כמו עגבניות מבושלות, קטשופ, מוצרי רסק עגבניות), הסיכון ללקות בסרטן פרוסטטה היה נמוך ב-35% מאלו שצרכו הכי מעט מנות כאלה לשבוע. במחקר אחר, נמדדה רמת הליקופן בדמם של הנבדקים והתברר שהסיכון ללקות בסרטן הפרוסטטה ירד עם עליית רמת הליקופן בדם. סיכום של 21 מחקרים שבדקו השפעה של אכילה יומיומית של עגבניות, מוצרים שונים של עגבניות או תוספי מזון של ליקופן, הראה ירידה של 11% בסיכון לחלות בסרטן הפרוסטטה. הירידה התבטאה אצל אלה שקיבלו ריכוזים גבוהים של עגבניות מבושלות. המסקנות שהסיקו החוקרים הן שיש קשר בין ריכוזי ליקופן וסיכון נמוך יותר לחלות בסרטן הפרוסטטה, אבל חשוב לקבוע מהי הכמות וצורת הנתינה האופטימלית.

עוד על תזונה מונעת לגברים

חזרה