הבדלים בהרכב השמנים



השמנים מורכבים מכמה קבוצות:

  1. שמנים אשר מכילים בעיקר חומצות שומן רוויות. לדוגמא, שמן קוקוס, שמן דקלים ושמן כותנה
  2. שמנים עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות. השמנים המוכרים היטב מקבוצה זו הם: שמן חמניות, שמן תירס, שמן סויה, שמן קנולה, שמן פשתה ושמן אגוזים. קבוצה זו מאופינת בכך שאחדים משמניה עשירים בחומות שומן אומגה 3 (קנולה, סויה) ואחרים בחומצות שומן אומגה 6 (חמניות, תירס)
  3. השמנים העשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות ובהם שמן בוטנים, שמן זית ושמן קנולה.

לחזרה להמלצות לטיגון בשמן