תפקידים עיקריים ומקורות תזונתיים לרכיבי תזונה החיוניים בגיל ההתבגרות
מקורות במזון
|
תפקידים עיקריים
|
ויטמין/ מינרל
|
איברים פנימיים, בשר, דגים, חלב, גבינה וביצים
|
משתתף בבניית חומצות הגרעין ולייצור מעטפת תאי העצב
|
|
כבד, שמרים, פירות, ירקות ירוקי עלים וקטניות
|
חיונית לתהליכי צמיחה, רבייה וליצירת תאי דם. ממלאת תפקיד חשוב במניעת מומים מולדים
|
|
כבד, שמן דגים, חלב מלא, ביצים, מרגרינה מועשרת בויטמין A
|
חשוב לגדילה והתפתחות, לפוריות ולפעילות תקינה של רקמות ריריות, חיוני למנגנון הראייה
|
|
גזר, ירקות ירוקי עלים
|
אבן בניין ליצירת וויטמין A בגוף. נוגד חמצון.
|
|
ביצים, חמאה, מרגרינה מועשרת
בויטמין D
|
חיוני לגדילה ולבניית מסת העצם והשיניים ולפעילות השרירים
|
|
מוצרי חלב, ירקות ירוקי עלים, טופו, סרדינים, ברוקולי, כרוב
|
חיוני לבניית העצמות והשיניים. חיוני לתפקוד מערכות העצבים, השרירים, מנגנון קרישת הדם.
|
|
בשר בקר, הודו, עוף דגים, מזון מועשר בברזל (דגנים מועשרים)
|
משתתף ביצירת המוגלובין וכן אנזימים שונים. חיוני למניעת אנמיה
|
|
ביצים, בשר לסוגיו, מוצרי חלב, קטניות (שעועית שחורה, אפונה), אגוזים, שקדים, קשיו, חמאת בוטנים, שמרים, נבט חיטה, מוצרי סויה, טמפה, טופו, שומשום, קינואה מבושלת
|
מהווה מרכיב באנזימים המשתתפים בבניית החומר התורשתי DNA, חשוב לתהליכי גדילה והתפתחות מינית
|
|