מולטיויטמין



שימוש בתוסף מולטיויטמין (עם מינראלים) בקרב ספורטאים
 
המיקרונוטריאנטים לוקחים חלק בתהליכים רבים בגוף: הם בעלי תפקיד חשוב בתהליכי ייצור אנרגיה, בניית המוגלובין, שמירה על בריאות העצם, שמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון וכן בהגנה על רקמות הגוף מפני נזק חמצוני. בנוסף, המיקרונוטריאנטים נדרשים לסיוע בבנייה ובתיקון רקמת השריר לאחר פעילות גופנית.
פעילות גופנית עשויה לשנות את הצורך בויטמינים ובמינראלים בדרכים שונות, משום שהפעילות הגופנית מעמיסה על מסלולים מטבולים רבים שבהם מיקרונוטריאנטים אלו נדרשים. מסיבה זו אימון גופני עשוי להסתיים בהסתגלות (אדפטציה) ביוכימית בשריר שמגדילה את הצורך במיקרונוטריאנטים. פעילות גופנית אף עשויה להעלות את השיחלוף של המיקרונוטריאנטים הללו, ועל ידי כך לגרום לאיבודם מהגוף. כמו כן, עשויה להידרש צריכה גבוהה יותר של מיקרונוטריאנטים על מנת לכסות על הצרכים המוגברים של תיקון ברקמת השריר בספורטאי ושימוש בה.
מניחים שה- RDA וה- DRI הנוכחיים מתאימים לספורטאים אלא אם מצויין אחרת.  
הספורטאים אשר נמצאים בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר למחסור במיקרונוטריאנטים הם אלו שמגבילים את תזונתם, כלומר שומרים על תזונה דלת קלוריות לשם שמירה על משקל נמוך או ירידה במשקל; ספורטאים המבצעים דיאטה חריפה לשם ירידה דרסטית במשקל; ספורטאים הנמנעים מאחתמקבוצות המזון (או יותר); ספורטאים הצורכים תפריטים עשירים בפחמימות ודלים במיקרונוטריאנטים; ספורטאים הצורכים תפריט דל בפירות וירקות. הספורטאים אשר נכללים באחת מקטגוריות אלו עשויים להזדקק לתוסף של מולטיויטמין-מינראל על מנת לשפר את הסטטוס הכללי של המיקרונוטריאנטים בגופם.

מומלץ פחות לתסף במיקרונוטריאנט בודד - אלא אם קיימות סיבות רפואיות, תזונתיות או שמא מדובר בענייני בריאות הציבור, לדוגמה, תיסוף בברזל לשם טיפול באנמיה מחוסר ברזל, תיסוף בחומצה פולית כדי למנוע מומים בלידה וכדומה.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

לרכישת התוסף בטלפארמה לחץ כאן