פרוביוטיקה – Probiotics
הגדרה
|
חיידקים פרוביוטיים
|
תת קבוצות
|
Acidophilus, Bifidobacterium
|
תכונות ידועות
|
מייצרים ומפרישים תרכובות אורגניות שמעלות את החומציות במעי
מונעים שגשוג וגדילת אוכלוסיות חיידקים מזיקים
מייצרים חומצות שומן קצרות שרשרת המזינות את תאי המעי
|
חשיבות לתפקודי מערכות הגוף
|
מערכת העיכול
|
יישומים ידועים
|
שיפור תהליך העיכול
טיפול ומניעה של שלשול ממושך, בעיקר בילדים
החזרת איזון המיקרופלורה במעי לאחר טיפול אנטיביוטי או לאחר שלשול ממושך
למניעת הישנות של דלקות הנרתיק הנובעות מפטריות מסוג שמרים (קנדידה)
|
מומלץ במיוחד
|
לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך
לאחר מחלות הגורמות לשלשול ממושך
לצורכי תזונה לא מאוזנת
לסובלים מאי סדירות בפעולת מערכת העיכול
לנשים הסובלות ממקרים חוזרים של דלקת הנרתיק
|
ניתן לצריכה
|
כתוסף תזונה – כמוסות
|
אופן השימוש
המומלץ
|
בליעה עם מעט מים על קיבה ריקה
|
כמות יומית מומלצת
|
לא נקבעה
|
התוויות נגד
|
לא לצרוך כשידוע על מערכת חיסון חלשה
לא לצרוך בזמן מחלת מעיים
לא לצרוך בזמן קיום מסתם לב מלאכותי
לא לצרוך בסמיכות לנטילת אנטיביוטיקה (מומלץ מרווח של 3-2 שעות)
לא לצרוך בסמיכות לשתיית אלכוהול
|
* ההתוויות מיועדות לאנשים בריאים. לפני נטילת תוסף כלשהו יש להתייעץ עם רופא.
* יש להקפיד לצרוך אך ורק תוספים שיוצרו בתנאים מוקפדים ומחברות ידועות ואמינות, בעלות תקן GMP או תקן איכות דומה.
* לכל תוסף עלולות להיות תופעות לוואי. יש לבדוק היטב בעלון לצרכן.
* כמות יומית מומלצת: על פי הוראות היצרן.
* לילדים אין התוויה לצריכה יומית.
מקורות