פרוביוטיקה



פרוביוטיקה – Probiotics

הגדרה

 

חיידקים פרוביוטיים

 

תת קבוצות

 

Acidophilus, Bifidobacterium

 

תכונות ידועות

 

מייצרים ומפרישים תרכובות אורגניות שמעלות את החומציות במעי

מונעים שגשוג וגדילת אוכלוסיות חיידקים מזיקים

מייצרים חומצות שומן קצרות שרשרת המזינות את תאי המעי

 

חשיבות לתפקודי מערכות הגוף

 

מערכת העיכול

 

יישומים ידועים

 

שיפור תהליך העיכול

טיפול ומניעה של שלשול ממושך, בעיקר בילדים

החזרת איזון המיקרופלורה במעי לאחר טיפול אנטיביוטי או לאחר שלשול ממושך

למניעת הישנות של דלקות הנרתיק הנובעות מפטריות מסוג שמרים (קנדידה)

 

מומלץ במיוחד

 

לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך

לאחר מחלות הגורמות לשלשול ממושך

לצורכי תזונה לא מאוזנת

לסובלים מאי סדירות בפעולת מערכת העיכול

לנשים הסובלות ממקרים חוזרים של דלקת הנרתיק

 

ניתן לצריכה

 

כתוסף תזונה – כמוסות

 

אופן השימוש

 המומלץ

 

בליעה עם מעט מים על קיבה ריקה

 

כמות יומית מומלצת

 

לא נקבעה

 

התוויות נגד

 

לא לצרוך כשידוע על מערכת חיסון חלשה

לא לצרוך בזמן מחלת מעיים

לא לצרוך בזמן קיום מסתם לב מלאכותי

לא לצרוך בסמיכות לנטילת אנטיביוטיקה (מומלץ מרווח של 3-2 שעות)

לא לצרוך בסמיכות לשתיית אלכוהול

 

 

*     ההתוויות מיועדות לאנשים בריאים. לפני נטילת תוסף כלשהו יש להתייעץ עם רופא.

*    יש להקפיד לצרוך אך ורק תוספים שיוצרו בתנאים מוקפדים ומחברות ידועות ואמינות, בעלות תקן GMP או תקן איכות דומה.

*       לכל תוסף עלולות להיות תופעות לוואי. יש לבדוק היטב בעלון לצרכן.

*       כמות יומית מומלצת: על פי הוראות היצרן.

*       לילדים אין התוויה לצריכה יומית.

 

מקורות