תוספים בגיל השלישי



חסרים בויטמינים ומינראלים בגיל המבוגר
 
חסרים מתונים בויטמינים ומינראלים נפוצים מאוד בקרב קשישים בכלל ובעיקר בקרב המאושפזים והמרותקים. החסרים הנפוצים הינם מחסור בויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין B6, אנטיאוקסידנטים, אבץ, ויטמין D, סידן ויטמין K.
חסרים אלו עלולים לגרום להפרעות קוגניטיביות, קשיים בהחלמת פצעים, אנמיה, עליה בסיכון לפתח זיהומים, חוסר תפקוד מערכת חיסון והפרעות נוספות.
חסרים בויטמינים בגיל המבוגר ממוסכים לא פעם ע"י מחלות אחרות או מצב כללי ירוד המקשים על איתורם. בנוסף, בדיקות לאבחנה של מחסור מוקדם של ויטמינים יכולות להיות קשות ו/או יקרות. לכן מומלץ לתת לקשישים בסיכון תוסף מולטי-ויטמין המכיל את ה- RDA.
מכיוון שמחסור קיצוני בויטמין עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לאיברים מומלץ לתת תוסף לפני הופעת הסימנים.
 
דיאטה המכילה לפחות 6-5 מנות יומיות של פירות וירקות בד”כ מכילה מספיק ויטמינים.
אולם מחקר NHANES מצא שקשישים צורכים כמויות קטנות של ירקות ופירות - רק 10% הגיעו לכמות היומית המומלצת. דיאטה פחות בריאה זו מצריכה מתן תוסף יומי.
משרד הבריאות, בשיתוף ועדת מומחים (שכללה אנשי מקצוע מהאקדמיה, רופאים גריאטרים, דיאטניות ועוד) פרסם בנובמבר 2001 המלצות לגבי הרכב תכשיר ויטמינים ומינרלים לאוכלוסיה המבוגרת. על פי המלצות ועדה זו, התכשיר צריך לספק 50% מהקצובה היומית המומלצת לרוב הויטמינים והמינרלים, זאת בהתחשב במאפייני צריכת המזון של האוכלוסייה המבוגרת בישראל.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

להרחבה בנושא

מקורות